voorkom ruzie tijdens schilderen

Hoe vind je de juiste verfkleur? 4 tips om je op weg te helpen

Hoe kies je de juiste kleur voor je woning? Er zijn zoveel kleuren om uit te kiezen. Zie je door de bomen het bos niet meer? De verfexperts van Besteljeverf.nl helpt je met 4 praktische tips om de perfect kleurnuance te vinden.

Tip 1:

Gun jezelf de tijd om rond te snuffelen.

Browse tijdschriften, websites en social media om inspiratie op te doen. Verzamel alles wat je aandacht langer dan een paar seconden grijpt in een overzicht of op een Pinterest-bord en zoek naar patronen. Als je een aantal foto’s hebt verzameld, zul je zien dat je steeds wordt aangetrokken door pasteltinten, of dat je die ene blauwtint opvallend vaak tegenkomt. Heb je een of meerdere patronen te pakken?

Tip2:

Zoek de juiste combinatie met je meubels

Is de ruimte waarvoor je een kleur zoekt nog helemaal leeg, of is deze voorzien van meubels, kleden en gordijnen? In het laatste geval kun je natuurlijk niet om de bestaande kleuren heen. Bij een witte gietvloer passen andere kleuren dan bij een kersenhouten vloer. Houd dus rekening met de meubels en stoffering die al in je leefruimte aanwezig zijn en laat ze je helpen bij het bepalen van de kleurfamilies die het beste zullen werken in jouw kamer. Begin je in een blanco ruimte die nog volledig moet worden ingericht? Wacht dan met de verf tot je meubels en gordijnen hebt aangeschaft. Een verfkleur kan vervolgens verbinding en eenheid brengen in de ruimte.

Tip 3:

Denk aan lichtinval

Als er iets is dat kleur in je ruimte beinvloedt, dan is het licht. Houd daarom bij het kiezen van je verfkleur rekening met de natuurlijke lichtinval én met de kunstmatige verlichting. De kleuren die je hebt verzameld bij tip 1 kunnen in jouw ruimte heel anders uitpakken. Komt het licht in jouw ruimte uit het noorden, kies dan voor een warmere kleur om het gebrek aan zonlicht te compenseren. Heb je een ruimte met zuidelijke lichtinval, dan baadt deze kamer waarschijnlijk een groot deel van de dag in natuurlijk zonlicht. Neutrale tinten passen hier goed bij.

Tip 4:

Probeer uit.

Hoe een kleur precies uitpakt op jouw muur, deur of meubel blijft lastig inschatten. Test de kleur daarom altijd uit op een klein deel. Bij Besteljeverf.nl hebben wij diverse formaten verfpotten beschikbaar, zodat je de kleur die je in gedachten hebt rustig thuis kunt uitproberen.

Vestibulum tempor lobortis semper cras orci parturient a parturient tincidunt erat arcu sodales sed nascetur et mi bibendum condimentum suspendisse sodales nostra fermentum.undies.

Leo duis lacinia placerat parturient montes vulputate cubilia posuere parturient inceptos massa euismod curabitur dis dignissim vestibulum quam a urna.